Met zilte zongerijpte olijven, pittige chilipeper en frisse citroen.

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 10 min. bereiden, 10 min. wachten. 1 uur en 5 min. oventijd

Ingrediƫnten

2 citroenen (schoongeboend)
1 hele kip (ca. 1.2 kg)
180 g zongerijpte Taggia-olijven (potje)
1 tl. chilipeper
15 g rozemarijn

Keukenspullen

Ovenschaal (25x25 cm)

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200graden Celsius. Snijd de citroenen in partjes. Doe de kip in de schaal en schenk de olie uit het potje olijven erover. Zorg dat de kip rondom is bedekt. Bestrooi naar smaak met de chilipeper, peper en eventueel zout. Vul de kip met de helft van de rozemarijn en de helft van de citroenpartjes.

2. Leg de kip met de borst naar beneden in de ovenschaal en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur en 5 min. goudbruin en gaar. Keer de kip na 40 min. en leg de rest van de rozemarijn en citroen ernaast. Schep de laatste 5 min. de olijven erbij. Laat afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.