Recept voor een heerlijke ovenschotel met kip.

  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 35 OVENTIJD
  • 4 personen

Hoofdgerecht met aardappelen, kip, pesto en parmaham uit de oven

Ingrediƫnten
1 flinke bos basilicum
3 teentjes knoflook
3 eetl pijnboompitten
ca 6 eetl olijfolie
50gr Parmezaanse kaas, geraspt
4 kipfilets
Klontje boter
4 plakken serranoham
Peper en (zee)zout
600 gr aardappelen

Materialen
Keukenmachine of blender
Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook ze ongeveer 10 minuten in een ruime hoeveelheid net niet gaar. Giet af en verdeel ze over de bodem van een grote ovenschaal. Bestrooi met (zee)zout, peper en pers of snipper een teentje knoflook er boven. Schenk er ca 3 eetlepels olijfolie bij en meng alles goed door elkaar. Zet de schaal 15 minuten in de oven.
Pureer de basilicum, 2 teentjes knoflook, 2 eetl pijnboompitten en Parmezaanse kaas in een blender. Schenk er beetje bij beetje (ca 3 eetl) olijfolie totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Bak de kipfilet met een klontje boter in een koekenpan aan beide kanten in ongeveer 2 minuten bruin. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd ze bijna helemaal open en vul met de zelfgemaakte pesto en de overgebleven pijnboompitten. Snijd de plakjes parmaham door de lengte doormidden en wikkel ze diagonaal om de kip heen. Hal de ovenschaal met aardappelen uit de oven en leg de pakketjes kip er boven op en zet nog 20 minuutjes in de oven. Lekker met een salade met bijvoorbeeld mozzarella.